• Snabba leveranser!
  • Klarna
  • Swish

Att Välja Rätt Kattmat: Din Guide till Ett Friskare och Lyckligare Kattliv

Publicerad 2024-05-01 15:51 av ZooHuset
Att Välja Rätt Kattmat: Din Guide till Ett Friskare och Lyckligare Kattliv

Att Välja Rätt Kattmat: Din Guide till Ett Friskare och Lyckligare Kattliv


Att hitta rätt kattmat är avgörande för din katts hälsa och välbefinnande. Som obligata karnivorer har katter specifika behov när det gäller livsmedel. Torrfoder, blötmat och färskfoder är vanliga alternativ. Hos ZooHuset hittar du kattmat från varumärken som Mjau, Bozita och Little Big Paw.


Vilka typer av kattmat finns det?


Torrfoder, blötmat och färskfoder är vanliga alternativ. Torrfoder är vanligast och innehåller alla nödvändiga näringsämnen. Blötmat passar kräsna katter och färskfoder absorberas väl av kattens kropp.


Hur väljer du rätt kattmat?


Tänk på kattens naturliga diet och välj köttbaserade alternativ. Undvik spannmål och mjölkprodukter då de kan vara allergiframkallande. Välj även kattmat baserat på kattens aktivitetsnivå och eventuella hälsobehov.


Kattmat: Torrfoder eller blötmat?


Blötmat är att föredra då det ger mer vätska till katten. En blandning av båda kan vara optimalt för att tillgodose olika behov. Undvik att enbart ge torrfoder då det kan leda till vätskebrist.


Undvik detta när du köper kattmat

Spannmål och mjölkprodukter bör undvikas då de kan vara allergiframkallande och irritera kattens mage. Se till att kattmaten är av hög kvalitet och innehåller hög kötthalt.


Kattmat för olika behov


Det finns kattmat anpassad för utekatter, innekatter, kattungar, steriliserade katter och katter med specifika problem som hårbollar eller pälskvalitet. Hos ZooHuset hittar du kattmat för alla behov.


Populära varumärken för kattmat

Mjau, Bozita och Little Big Paw erbjuder högkvalitativ kattmat. Välj det varumärke som passar din katt bäst baserat på dess behov och preferenser.


Köp kattmat online


ZooHuset erbjuder ett brett utbud av kattmat online. Vi har kattmat för alla katter, oavsett ålder, aktivitetsnivå eller hälsobehov. Köp din kattmat hos oss för ett lyckligare och friskare kattliv.